Okulumuzda Yangın ve Deprem Tahliye Tatbikatı Yapıldı.

27.02.2024 133

Okulumuzda bugün sabah 09:36'da beklenmedik bir anda gerçekleştirilen yangın ve deprem tatbikatına tüm öğrencilerin katılımı ile büyük bir başarı elde edildi. Tatbikat kapsamında, okulun tüm öğrenci popülasyonunun katılımıyla birlikte, sadece 2 dakika içerisinde başarılı bir tahliye gerçekleştirildi.

Acil durum alarmı ile başlayan tatbikat, öğrencilere tahliye güzergahları, buluşma noktaları ve acil çıkış kapıları konusunda detaylı bilgi sağladı. Okul personeli öğrencilere rehberlik ederek, sakin bir şekilde ve disiplin içinde okulu terk etmelerini sağladı. Tatbikatın etkin bir şekilde organize edilmesi, öğrencilerin hızlı ve güvenli bir şekilde okulu terk etmelerini mümkün kıldı. Bu tatbikat, öğrencilerin acil durum durumlarında doğru ve güvenli bir şekilde tepki vermelerini sağlamak adına alınan tedbirlerin etkili olduğunu gösterdi. Okul yönetimi, veliler ve yerel yetkililer, bu tür tatbikatların düzenli aralıklarla yapılmasının, okul topluluğunun güvenliğini artırmada kritik bir rol oynadığının altını çizdi.